19. Januara 2019.

Rukometaši BiH nastavljaju pripreme za susrete sa Švicarskom

ide

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon trodnevne pauze za novogodišnje praznike, danas će se ponovo okupiti na Ilidži i nastaviti pripreme za odlučujuće susrete sa Švicarskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Hrvatskoj.

Prvi susret igraće se 10. januara u St. Gallenu, a revanš tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

Selektor Bilal Šuman, za Fenu, je kazao da će reprezentacija biti kompletirana, nakon što su prvi dio priprema propustili tri igrača – golman  Benjamin Burić, te Marko Tarabochia i Tomislav Nuić.

“Očekujem da ćemo od danas svi biti na okupu. Nekoliko igrača ima lakše povrede, vidjećemo  kada se vrate kako to izgleda. Od EHF smo dobili negativan odgovor tako da nećemo moći računati na Elvira  Građana, koji je trebao biti zamjena za povrijeđenog  Senjamina Burića”, kazao je Šuman.

Po njegovim riječima, reprezentacija će danas i sutra obaviti tri treninga, a već u petak rano ujutro putuje u Beograd gdje će istog dana, kao i u subotu,  odgrati prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom.

“Ove dva  kontrolna susreta ća nam dobro doći za uigravanje ekipe. Nakon  utakmica sa Saudijcima, vraćamo se u Sarajevo u nedelju ujutro i ostajemo do 9. januara, kada putujemo za Švicarsku. U povratku, direktno idemo u Tuzlu, gdje ćemo trenirati do revanša sa Švicarcima”, rekao je Šuman.

U osvrtu na narednog protivnika u kvalifikacijama,  Šuman je izjavio da Švicarci večeras igraju  prvi susret protiv Estonije, te revanš 7. januara, tako da će imati više informacija o njihovoj  igri.

“Imaćemo priliku da analiziramo te utakmce i steknemo mnogo jasniju sliku. Ekipa je predvođena izvrsnim Andyjem Schmidom, koji igra u njemačkom Rhein-Neckar Löwenu. Trenutno je jedan od najboljih srednjih bekova u Evropi. Mi bez ikakvih kalkulacija ulazimo u ova dva susreta, ukoliko želimo razmišljati o baražu moramo ići na dvije pobjede”, kazao je Šuman za Fenu.

U Šestoj kvalifikacionoj grupi, najbolji rukometaši BiH krajem oktobra odigrali su dvomeč s Estonijom, u kojim su zabilježili polovičan uspjeh. U Sarajevu su slavili sa 31:24, dok su u Tallinu poraženi s 29:25.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano