21. Februara 2019.

S novim izgledom, Zalik postaje mjesto ugodnog življenja

Mjesno područje Zalik u posljednje vrijeme dobilo je novi izgled i postaje mjesto ugodnog življenja. Do početka nove školske godine biće završena Pasarella za prelaz pješaka i đaka kod OŠ “Zalik”, završeno je uređenje većine ulica u naselju, od raskrsnice u Zaliku do Autobuske stanice biće stavljen novi asfalt  i novi trotoari, u Gornjem Zaliku izgrađeno je dječije igralište, postavljena je nova javna rasvjeta, završavaju se radovi na novom parku kod škole, biće napravljena nova dva kružna toka, završavaju se radovi na rješavanju problema oborinskih voda i kanalizacije u naselju iznad magistrale

Ove rezultate istakao je sinoć Adil Šuta, predsjednik MO Zalik, na tribini Mjesnog odbora Zalik na temu “Aktuelna politička situacija u gradu Mostaru”.

O političkoj situaciji, posebno u svjetlu međustranačkih pregovora o Statutu Mostara i mogućnosti održavanja lokalnih izbora, govorio je Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar, koji nije krio razočaranje ponašanjem međunarodne zajednice, koja je i dovela do krize.

“Odlukom o raspuštanju Gradskog vijeća, stiče se takav utisak, međunarodna zajednica željela je od Mostara napraviti hrvatski grad. Stvara se slika da je Mostar većinski hrvatski grad, a nakon ukidanja Gradskog vijeća sva vlast data je u ruke gradonačelnika. Na sceni su stalne ucjene od strane OHR-a i HDZ-a i mi ulažemo ogromne napore, zajedno sa drugim probosanski orijentisanim strankama, da izmijenimo postojeće stanje”, kazao je Marić.

Dosadašnjih osam održanih međustranačkih sastanaka nisu doveli do željenog dogovora, ali, istakao je Marić, ima indicija da stvari idu u pozitivnom pravcu. Gradsko vijeće imalo bi predsjednika i jednog zamjenika, ingerencije glavnog savjetnika bile bi znatno povećane i formalno on bi imao nadležnosti dogradonačelnika. SDA će biti domaćin narednog 9. susreta čelnika gradskih odbora osam političkih stranaka.

Dosta je urađeno, kazao je Marić i na stabilizaciji Univerziteta “Džemal Bijedić”, Narodnog pozorišta, Centra za kulturu, RMC “Dr Safet Mujić”, Pozorišta lutaka, finansijskoj konsolidaciji FK Velež.

Na sinoćnoj tribini rečeno je da Gradski odbor podržava kandidaturu dr. Denisa Zvizdića za člana Predsjedništva BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano