18. Juna 2019.

Sajam zapošljavanja za studente tehničkih zanimanja

za_portale_stin_jobfair jpggg

Fakultet mašinstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru i Studentski zbor FSRE organizuju prvi sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničkih zanimanja.

Sajam će se održati 27. i 28. februara u prostorijama Fakulteta.

Cilj je omogućiti studentima prvi kontakt i razgovor s potencijalnim poslodavcima, te na taj način podstaći komunikaciju i rano usmjeravanje u izboru sticanja određenih vještina i kompetencija.

Dekan Fakulteta mašinstva, računarstva i elektrotehnike prof. dr. Željko Stojkić ističe kako je Sajam zapošljavanja mjesto gdje se firmama pruža mogućnost da se pobliže predstave studentima. Studenti dobijaju uvid u poslove koji ih očekuju nakon završetka studija, te u aktuelne potrebe tržišta rada, što im može pomoći u nastavku nastavnog procesa kroz jasnije određivanje vlastite vizije buduće profesionalne karijere, i u kvalitetnijoj pripremi za prvi posao.

Tokom dvodnevnog sajma, studenti će imati priliku informisati se detaljno o tome šta poslodavci od njih očekuju. Na osnovu stečenih informacija, studenti i diplomci mogu raditi na usavršavanju osobnih profila. Na ovaj načinm student će biti u mogućnosti da upozna samu firmu, kao i ona njega, te ostvare korisne kontakte koji će biti obostrano korisni. Firme će moći učestvovati u kreiranju profila budućih zaposlenika, a student u izboru svog profesionalnog usmjerenja.

V. B.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano