21. Marta 2019.

Samo što nisu prave

Manfred Scholand (54) šef je firme „RS-Dolls“, koja prodaje seksi lutke. Centrala firme se nalazi na Brockenu, najvišoj planini u planinskom lancu Harz u Njemačkoj.

U njegovoj radnji nalazi se oko 300 pripremljenih lutki, i za kupce važi samo pitanje, crna ili plava, Angelina ili Frau Muller pored nje? Šef je tu da ispunjava želje njegovih kupaca, koji dolaze ili nazivaju iz čitavog svijeta. I još jedno pitaje: TEP ili silikon?

Scholand, i njegovih pet saradnika godišnje pripreme oko 2.000 komada ovih igračaka za posebnu vrstu zabave. I što je najvažnije, sve teče diskretno.

Obzirom da se sjedište firme nalazi u šumi, šef kaže, kako ljudi koji dođu na lice mjesta, nemaju ni volje ni vremena da se dive pejsažima i okolini. Skoro 300 glava, i oko 100 potpuno pokretnih tijela, koja se po želji mogu grijati i na 37¨C, sve po izboru i želji kupaca. Početna cijena 800 eura, a koliko će još biti naviše, zavisi od želja i fantazije.

Kome sve to nije individualno dovoljno, smije slobodno izraziti svoje želje, kaže Scholand, koji je prije ovoga radio posao privrednog informatičara.

Kaže, kako se među kupcima nalazi i oko 3 posto žena. Najradije sa njima razgovara na licu mjesta, u četiri oka.

Moguće ga je kontaktirati i putem interneta, a specijalne želje se dogovaraju sa proizvođačem iz Azije.

Do sada nije bilo žalbe, kako kaže.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game