18. Januara 2019.

Savudrija: Tri hrvatske ribarice isplovile, s ulovom se vratile u matičnu luku

ide

Tri hrvatske ribarice, u pratnji policijskog broda, isplovile su u subotu oko 7 sati na područje Savudrijske vale, koje Slovenci smatraju svojim teritorijalnim vodama, kako bi izvukli mreže koje su u petak bacili u more, mreže su podigli, te se s ulovom vratili u matičnu luku, potvrdio je načelnik sektora za granicu istarske Policijske uprave Loris Kozlevac.

“Po dolasku na mjesto gdje su se nalazile mreže, stiglo je odmah i jedan brod slovenske policije odnosno slovenske ribarske inspekcije, a nakon našeg upozorenja da se nalazi u hrvatskim teritorijalnim vodama, napustilo je tu poziciju. Svi su se razišli, a hrvatski ribari podigli su svoje mreže koje su se nalazile na tom području, te se s ulovom vratili u matičnu savudrijsku luku”, kazao je načelnik Kozlevac.

Dodao je kako tokom dana ne očekuje nikakve slične događaje jer su, kako je rekao, “ribari u razgovoru s policijom kazali kako u subotu ne namjeravaju više isplovljavati”.

“S hrvatske strane ne očekuju se nikakva isplovljavanja ribara. Hoće li tokom dana doći do povrede crte razgraničenja sa slovenske strane, ostaje da se vidi”, rekao je Kozlevac u izjavi za Hinu.

Načelnik sektora za granicu istarske PU u petak naveče novinarima je rekao da je hrvatska policija kod svake povrede crte razgraničenja od strane slovenskih brodića postupala uobičajeno, odnosno izdala im upozorenje da se nalaze u hrvatskim teritorijalnom vodama. Nakon upozorenja, slovenski su brodovi svaki put napustili teritorijalne vode Republike Hrvatske.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano