19. Aprila 2019.

Seminar "Medijacija samoregulacijskog i regulacijskog tijela prije sudskog postupka"

VZS

U organizaciji Vijeća Evrope i Vijeća za štampu u BiH, u petak, 22. juna, na Jahorini će se održati seminar o predsudskom medijacijskom postupku medijskih samoregulacijskih i regulacijskih tijela.

Cilj seminara je jačanje pravosudne ekspertize i razumijevanja slobode medijskog izvještavanja i odgovornog novinarstva u bh. m edijima, kao i osnaživanje novinara da slijede etičke standarde profesionalnog i odgovornog izvještavanja.

Radionica je namijenjena medijskim profesionalcima – urednicima, novinarima i vlasnicima elektronskih, štampanih i online medija, sucima, tužiocima, advokatima, PR osobama političkih partija, te predstavnicima civilnog društva.

Panelisti: Alexander Warzilek, izvršni direktor Vijeća za štampu Austrije, Vanja Ibrahimbegović, voditeljica programa za JUFREX u BiH, Nada Dalupagić, advokatica, članica Žalbene komisije Vijeća za štampu u BiH, Vildana Selimbegović, glavna odgovorna urednica i Direktorica dnevnog lista „Oslobođenje“, Borka Rudić, generalni sekretar Udruženja BH novinari, Ljiljana Zurovac, direktorica Programa Vijeća za štampu u BiH, Sanela Gorušanović-Butigan, sudija Opštinskog suda u Sarajevu, Asja Rokša – Zubčević, rukovodilac Sektora za audiovizuelne usluge i međunarodnu saradnju u emitovanju, Regulatorna agencija za komunikacije BiH, Elvir Švrakić, vlasnik i generalni direktor Hayat TV, Mehmed Halilović, medijski stručnjak, bivši Ombudsman za medije.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano