25. Juna 2019.

Senzacionalna regeneracija

Vijest sama po sebi nije nešto posebno. Jedna ruska hokejašica povrijedila je skočni zglob.

Međutim, način na koji je njen klub, Spartak Moskva, o tome izvjestio javnost, izazvao je pravu senzaciju.

Na ovom mjestu treba pretpostaviti način na koji recimo, jedan fudbalski klub informiše o sličnoj povredi svog fudbalera. Na način kako je to učinjeno u slučaju hokejašice? Nezamislivo! Tu se najčešće mogu vidjeti slike fudbalera sa ledenom kompresom.

Kod Yulije Ushakove (28) ,klub se odlučio za jedan malo drugačiji način informisanja, a baš ta razlika kod pojedinih je dovela do nelagode.

Hokejašica, koja je ranije bila uspješna bodybilderka, stvar gleda puno opuštenije, pa je svoju sliku sa terapija postavila na vlastiti instagram konto, gdje se generalno pokazuju ženske draži.

O povredi je napisala: „Zglob povrijeđen. Mala ogrebotina na stražnjici. Slomljena dva nokta. I sve to u jednom danu!“

Naravno, objava se pobrinula za lavinu komentara sa željom za brz oporavak. A Yulia? Nastavlja sa oporavkom, sa nadom da će brzo ponovo zaigrati.

Klub je svoju poruku o povredi igračice ilustrovao fotografijama neobičnim za klupske poruke: Slikom sa privatnog instagram konta. Čak je prikazao i stilizovano odjevenu igračicu, u blago prozirnoj bluzi i crvenoj suknji

Sve u svemu, ovo je jedan novi način kako jedan sportista predstavlja sam sebe, ali i novi način, kako jedan klub oficijelno prezentira svoje sportiste.

(epress)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano