24. Juna 2019.

Šesti Festival za djecu sutra u Mostaru

kids2018-2 (1)

U srijedu, 18. aprila, sa početkom u 11 sati, na igralištu Gimnazije Mostar održaće se zabavni program šestog dječijeg festivala u Mostaru. Festival pod nazivom “Festival za djecu Mostar” humanitarnog je karaktera posvećen djeci i omladini sa posebnim potrebama i održava se u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar).

U sklopu programa festivala, ove godine učestvuje preko 300 mališana i volontera, koji će uz prigodan program obradovati i zabaviti sve posjetioce festivala. Svojim izvedbama i koreografijama će se predstaviti  institucije “Los Rosales”, OŠ za djecu sa posebnim potrebama Mostar, Vrtić “Radobolja”, “Sveta Obitelj”, JU Dječiji Dom Mostar, JU Dječiji vrtići Ciciban, a poseban dio programa čine gostujuće izvedbe PS Mo Stars i Baletne skupine Arabesque.

U saradnji sa Sportskom Akademijom Mali Most, za učesnike će ove godine biti organizovane i posebne sportske igre i takmičenja, uz prigodne nagrade za pobjednike. Festival, takođe, nudi vesele i zabavne likovne i umjetničke radionice, te face-painting za sve mališane i posjetioce ovog događaja.

Za zabavu i radost mostarskih mališana će se pobrinuti i UWC Mostar klaunovi, te animatori Mickey i Minnie Mouse, Spužva Bob, Hello Kitty i Our Kids Medo.

Posjetioci Festivala će, pored zabavnog dijela programa, moći posjetiti štandove partnera Festivala, koji će predstaviti svoje radove i rukotvorine institucija za djecu i omladinu sa posebnim potrebama, a ovom prilikom će prijateljima Festivala biti  uručene i posebne zahvalnice povodom pet godina uspješne saradnje.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano