21. Aprila 2019.

Šestoro uhapšeno zbog trgovine ljudima s Kosova

91

Crnogorska policija presjekla je u ponedeljak lanac krijumčarenja ljudi i uhapsila šest osoba, po dva stanovnika Crne Gore, Rusije i Kosova, zbog sumnje da su od 2013. godine ilegalno s Kosova prebacili u zemlje Evropske unije nekoliko stotina osoba.

Glasnogovornica ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Tamara Popović rekla je da je tih šest osoba uhapšeno zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranja kriminalne organizacije, nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi, prenosi Tanjug.

Radi krijumčarenja, članovi ove kriminalne organizacije su od 2013. godine vrbovali, prevozili i preko Albanije dovodili u Crnu Goru stanovnike Kosova, a iz marine Luke Bar, jedrilicama prevozili do obala Italije, tvrdi Popović.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, predati nadležnom specijalnom državnom tužiocu.

Crnogorska policija je, u okviru ove i prethodnih akcija, u koordinaciji s tužilaštvom, uhapsila ukupno 54 osobe zbog sumnje da su preko teritorije Crne Gore, kao tranzitne zone, izvršile krijumčarenje više stotina osoba od kojih je do sada identifikovano 267, navela je Popović.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano