24. Juna 2019.

SIPA izvršila pretrese na dvije lokacije u Mostaru, dva lica privedena zbog falsifikovanja novca

1551350767-mostar-sipa-izvršila-pretrese-na-dvije-lokacije

Policijski službenici  Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), juče su na području Mostara, po usmenim naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, izvršili pretrese stana, prostorija i pomoćnih objekata i pokretnih stvari, te  privremeno oduzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju krivičnog djela falsifikovanje novca” iz člana 205. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopšteno je danas iz SIPA-e.

Pretresi su izvršeni na dvije lokacije, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 37 novčanica u apoenima od 50 KM i 17 novčanica u apoenima od 20 KM, za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovane, te printer, skener i kopir mašina, za koje postoji osnovana sumnja da je korištena za izradu falsifikovanih novčanica.

Nakon izvršenih pretresa, dva lica su dovedena u službene prostorije SIPA-e i ispitana u svojstvu osumnjičenih, o čemu će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Navedene aktivnosti su sprovođene u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednje-bosanskog kantona.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano