21. Maja 2019.

SIPA na području Brčkog i Ugljevika otkrila veću količinu opojne droge

 Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Policije Brčko distrikta BiH, juče su na području Brčkog i Ugljevika, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Parti” usmjerenu na suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, saopšteno je danas iz SIPA-e.

Tom prilikom, 11 lica lišeno je slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivčno djelo iz člana člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi lica, stambenih i poslovnih prostorija i pokretnih stvari na ukupno 12 lokacija na području Brčkog i jednoj lokaciji u Ugljeviku, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u izvršenju navedenog krivičnog djela.

U toku istrage prema osumnjičenim licima i prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: opojna droga „spid“ u ukupnoj količini od 1769,02 grama, opojna droga „marihuana“ u ukupnoj količini od 3493,152 grama, opojna droga okain u ukupnoj količini od 18,648 grama, NN praškasta materija koja se koristi za miješanje sa opojnim drogama u količini od 49,05 grama, jedno putničko motorno vozilo, digitalna vaga, drobilica za duhan, novac u iznosu od 3.725,00 euta i 700,00 KM, 13 mobilnih telefona i 11 SIM kartica.

Nakon  izvršene kriminalističke obrade, lica lišena slobode će tokom dana biti  predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano