21. Maja 2019.

SIPA: Na Sokocu uhapšene četiri osobe povezane s autokriminalom, pretresi na više lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u koordiniranoj akciji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, započeli su sinoć aktivnosti na dokumentiranju krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa autokriminalom na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva, saopšteno je danas iz SIPA.e.

U okviru ovih aktivnosti, sinoć su na području Sokoca slobode lišene tri osobe inicijala M.M., A.S. i Z.Č., zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje i krivičnim djelom teška krađa“. Danas je u okviru ove akcije slobode lišena još jedna osoba inicijala V.S.

U toku su pretresi i pregledi određenog broja lokacija na širem području Sokoca, na kojima se očekuje pronalazak predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Navedene aktivnosti provode se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njima vrši kiminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana, navodi se na kraju saopštenja.

R. K.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano