20. Juna 2019.

SIPA oduzela oko 350 kg opojne droge „Skank“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), juče i danas nastavili su realizaciju aktivnosti u u borbi protiv organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, kojom prilikom su u Gradišci, zaustavili i izvršili pretres teretnog motornog vozila, u kome je pronađeno 30 paketa sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Skank“, težine oko 350 kg, saopštno je iz SIPA-e.

Tom prilikom, pronađeni su i privremeno oduzeti i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom organizovani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Dva vozača teretnog motornog vozila lišeni su slobode i isti će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, a u zakonu određenom roku biti predati na dalje postupanje nadležnom tužiocu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativna akcija je izvedena po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uz pruženu pomoć Obavještajno-bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine, Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Granične policije Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano