23. Maja 2019.

SIPA: Operativna akcija „Spis“: slobode lišena četiri lica

SIPa n

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru operativne akcije kodnog naziva “Spis” slobode lišili četiri lica.

Postupajući po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e su, u saradnji sa službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili pretrese stambenih objekata i službenih prostorija na četiri lokacije na području Sarajeva, kao i pretres vozila koje osumnjičena lica koriste. Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama.

Osumnjičena lica se terete da su počinila krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. stava (1) KZ F BiH, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stava (1) KZ  F BiH u vezi člana 32. KZ F BiH, davvanje poklona i drugih oblika koristi iz člana 381. stava (1) KZ F BiH, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 382a. stava (1) KZ F BiH i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 382. stava (3) u vezi sa stava (2) KZ F BiH, sve u vezi člana 54. i 55. KZ F BiH.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e koja je u toku, pomenuta lica biće predata Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu na dalje postupanje.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano