21. Marta 2019.

SIPA: U akciji „Damar” uhapšena tri lica, otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), rano jutros, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Austrije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, te uz pomoć policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, započeli su realizaciju međunarodne policijske akcije kodnog naziva „Damar“, saopšteno je iz SIPA-e.

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza o izvršenju krivičnog djela organizovani kriminalo iz člana 250., u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari i lica na šest lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja.

Postoje osnovana sumnja da su osumnjičeni, u periodu od aprila do septembara 2018. godine, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, osnovali organizovanu kriminalnu grupu radi proizvodnje i krijumčarenja opojne droge marihuane i njenog derivata skanka iz Bosne i Hercegovine u Republiku Austriju.

U dosadašnjem toku aktivnosti koje se izvode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH,  slobode su lišena tri lica i otkrivena laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane.

O rezultatima akcije javnost će biti naknadno informisana.

M. N.

( NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano