26. Maja 2019.

SIPA u okviru operativne akcije kodnog naziva “Pečat” lišila slobode 9 lica

1549551536-u-operativnoj-akciji-kodnog-naziva-pečat-sipa-lišila-slobode-devet-osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta, od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva „Pečat“, u okviru koje je slobode lišeno devet lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 340. KZ FBiH, u vezi sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave iz člana 373. KZ FBiH, stav (2) a u vezi sa članom 31. KZ FBiH saučesništvo, saopšteno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije operativne akcije izvršeni su pretresi na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banja Luke, i Brčko distrikta BiH, i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diploma o završenom školovanju, svjedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i druga dokumentacija za koju se sumnja da je faslifikovana, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, uz čiju su koordinaciju ove aktivnosti izvedene.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano