27. Maja 2019.

Sjajni rezultati baleta Mostar Arabesque na Dance World Cup kvalifikacijama u Zagrebu

Balet Mostar Arabesque sa odjeljenjem u Širokom Brijegu, je na Dance World Cup kvalifikacijama, održanim 9. i 10. marta, u Zagrebu opet osvojio pun kofer izvanrednih rezultata: pet zlatnih pehara i jedan srebrni u 6 grupnih koreografija u klasičnom baletu i modernom plesu.

Prvo mjesto Mini duo ballet Sara Zelić i Lucija Zovko

Prvo mjesto Children trio ballet: Klara Ozvatić, Eva Schafer i Iva Matković

Drugo mjesto Mini solo ballet: Lora Trolić

Treće mjesto Mini solo ballet: Merima Kulukčija

Drugo mjesto Children solo ballet : Klara Ozvatić

Prvo mjesto Mini character dance: Ida Batlak

Drugo mjesto Children character dance: Eva Schafer

Treće mjesto Juniod modern dance: Lana Kožul

U grupnim koreografijama su se na svjetsko finale u Portugal plasirale 3 grupne koreografije:

On the beautiful blaue Danube, Garland wals i Cipolino ; jedan duo: Kitri ( Sara Zelić i Lucija Zovko), i pet solo: Lora Trolić i Merima Kulukčija Mini solo balet, Klara Ozvatić children solo balet, Eva Schafer character dance, Lana Kožul Junor modern dance i Iva Stanić Junior solo contemporary..

Profesorica Arleta Ćehić, umjetnička direktorica i koreografkinja Balet Mostar Arabesque, nije krila svoje zadovoljstvo povodom ovog uspjeha koji je, kako je kazala, rezultat vrijednog i disciplinovanog rada u nimalo lakim uslovima.

Balet Mostar Arabesque djeluje od 2006. godine i svojim je postojanjem, koreografskim promišljanjima, kostimima i scenskim nastupima bitno uticao na plesnu scenu u Mostaru i šire.

Iza sebe ima mnoga svjetska takmičenja, saradnju sa sarajevskim Narodnim pozorištem, njujorškom plesnom grupom Carolyn Dorfman Company, koreografom Richardom Montezom, a tradicionalno su prisutne na otvaranju Večernjakovog pečata.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano