17. Juna 2019.

Sjajni uspjesi plivača „Orke“ na mitinzima u Banja Luci i Mariboru

Proteklog vikendam, dio plivača Kluba vodenih sportova „Orka“ imao je nastupe na dva međunarodna mitinga.

Ekipa u pratnji trenera Denija Mandića svoj nastup imala je u Banja Luci na međunarodnom novogodišnjem mitingu „Delfin – Aqua star 2018“, a drugi dio ekipe u pratnji trenerice Alene Ćemalović nastupio je na 3. Velikoj nagradi Slovenije u Mariboru „MM Maribor 2018“, na jednom od jačih mitinga u ovom dijelu Evrope.

Ekipa koja je nastupila u Mariboru u sastavu: Bakir Hadzimahović, Dino Jelin, Eman Numić, Kerim Sadiković, Una Taslaman, Nika Vrljić, Iva Jurić i Lana Pudar oborila je pet državnih rekorda i osvojila sedam medalja, pet zlatnih i dvije bronzane medalje.

Lana Pudar je u disciplini 100m delfin postavila nove državne rekorde u kategorijama djevojčica do 12 i do 14 godina. Vrijeme novog državnog rekorda sada iznosi 1:05.97. Drugi dan mitinga, Lana je, takođe, oborila još jedan državni rekord, i to po 28. put u ovoj godini. Ovaj put je to uradila u jednoj od najtežih disciplina u plivanju 200m delfin, popravivši vrijeme starog rekorda za tri sekunde, koji sada iznosi 2:29.07.

Muška štafeta u sastavu Eman Numić, Kerim Sadiković, Dino Jelin i Bakir Hadžimahović postavila je nove državne rekorde u disciplini 4x50m mješovito u kategoriji dječaka rođenih do 16 i do 18 godina. Vrijeme novog državnog rekorda sada iznosi 1:55.04.

Zlatne medalje za „Orku“ na ovom mitingu osvojili su Kerim Sadiković u disciplinama 50 i 100 metara prsno i u disciplini 50 metara leđno, Eman Numić u disciplinama 100 i 200 metara leđno. Dok su bronzane medalje osvojili također Eman Numić u disciplini 50 metara leđno i Dino Jelin u disciplini 50 metara delfin. Ostali dio ekipe je u svim disciplinama koje su plivali, postavio svoja najbolja vremena.

Dio ekipe imao je svoj nastup u Banja Luci, na međunarodnom novogodišnjem mitingu „Delfin – Aqua star 2018“. „Orku“ je na ovom mitingu predstavljalo je 9 plivača; Asad Buljević, Dino Dužević, Nidal Salčin, Lovro Bagarić, Mia Dužević, Nola Bilušić, Andrijana Škobić, Jure Trubarac i Mak Torlo.

Mostarski plivači na ovom mitingu osvojili su  6 medalja, a osvajači medalja su Mia Dužević  50m kraul srebro, 50m delfin srebro, 50m leđa srebro i 100m mješovito srebro, Lovro Bagarić 50m leđno srebro i Nola Bilušić 25m slobodno srebro. Kako navode iz kluba, osvojili su i nekoliko četvrtih mjesta, sa mininalnim zaostacima za osvajačima medalja.

Već narednog , preko 30 plivača „Orke“ imaće svoj zadnji nastup u ovoj godini, na Otvorenom državnom prvenstvu u malim bazenima, koje će se održati na olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano