26. Maja 2019.

Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor

PXL_200219_23640576.jpg.688x388_q85_crop_upscale

Smiljani Srnec, osumnjičenoj za ubistvo sestre Jasmine Dominić, u srijedu je određen jednomjesečni istražni zatvor, jer je sutkinja istrage zaključila da postoji osnovana sumnja da je počinila krivično djelo ubistva sestre, čime je ostvaren osnovni uslov za određivanje zatvora.

“Zatvor joj je određen i zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela, jer je osumnjičena pokazala izrazito visok stepen kriminalne volje, upornosti i bezosjećajnosti”.prenosi Hina izjavu glasnogovornika Županijskog suda u Varaždinu Igora Pavlica.

Osim toga, ona već ima kriminalnu prošlos,t budući da je 2016. godine pravosnažno osuđena kada je lažno prijavila da nad njom počinjeno razbojništvo, dodao je.

Pritvor Smiljani Srnec određen nakon što je ispitana  u Županijskom državnom tužilaštvu u Varaždinu, nakon čega je odvedena u istražni zatvor u trajanju od 30 dana, počevši od 16. februara, kada je uhapšena zbog sumnje da je ubila svoju mlađu sestru, Jasminu Dominić, koja se vodi kao nestala od 2005., a nije viđena još od 2000. godine.

Tijelo žene je pronađeno u porodičnoj kući u Pavlovcu (Međimurje) u subotu, 16. februara u zamrzivaču.

Obdukcija je obavljena u utorak, nalaz je pokazao uzrok smrti i činjenice važne za istragu i po neslužbenim informacijama koje su objavili mediji, uzrok smrti pokojne Jasmine je fraktura lubanje od najmanje dva udarca tupim predmetom.

U Pavlovcu se u utorak pojavila osmrtnica Jasmine Dominić, kako se navodi, umrle u 23. godini, a biće sahranjena danas na mjesnom groblju.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano