26. Maja 2019.

Snijeg se obrušio s krova i ubio 83. godišnjaka

stop_policija_hrvatska_MUPHR

Osamdeset trogodišnji muškarac smrtno je stradao prilikom pada velike količine snijega s krova porodične kuće u Janjoj Gori na području Plaškog.

Iz Karlovačke policijske uprave navode da je velika količina snijega pala s krova kuće u noći sa četvrtka na petak i zatrpala 83. godišnjaka, te je on umro “od posljedica zatrpavanja”.

U ogulinskoj bolnici Hina doznaje da jem takođem četvoro osoba hospitalizovano zbog povreda zadobijenih u zatrpavanju snijegom palim s krovova kuća.

Na plaškom i ogulinskom području u proteklom periodu palo je puno snijega, a naglo otapanje i kopnjenje uzrokovalo je barem deset zatrpavanja ljudi snijegom, rekli su za Hinu u ogulinskoj Stanici Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS).

Njihova je uspješna intervencija obavljena ovih dana u mjestu Blata kod Saborskog, gdje je porodica otkopala svog 68.godišnjeg ukućana, a HGSS ga je odvezao u bolnicu u dobrom opštem stanju, ali zbog sumnje na moguće lomove i unutrašnje povrede.

Doktorica ogulinske Opšte bolnice dr. Branka Bičanić rekla je Hini da je muškarac hospitalizovan s povredom glave, ali da se dobro oporavlja.

“Hospitalizovali smo još četvoro pacijenata na koje je pao snijeg, svi se oporavljaju od lomova, pri čemu je jedan muškarac lom doživio kao povredu na radu”, rekla je dr. Bićanić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano