26. Maja 2019.

Solidan nastup juniora BiH u brzom klizanju na SP u Austriji

IMG_0098

Tarik Omeragić, Mak Krstić i Samra Selimbegović, juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nastupili su ovog vikenda na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Innsbrucku (Austrija).

U konkurenciji 95 takmičara i 68 takmičarki, najboljih juniora svijeta, od naših reprezentativaca, iako su imali solidan nastup, niko nije uspio ući u polufinale ovog takmičenja.

Tarik Omeragić, u trkama na 500 i 1500 m isklizao je lične rekorde i na kraju od 95 najboljih juniora svijeta zauzeo je 55 mjesto (na 500 m). I Mak Krstić, u istoj konkurenciji na 500 i 1000 m, postavio je lični rekord. Samra Selimbegović klizala je u granicama svojih trenutnih mogućnosti.

“S obzirom na uslove u kojima treniraju, zadovoljni smo nastupom naših reprezentativaca u Innsbrucku. Osvojili su nove bodove, napravili pomak na rang listi najboljih juniora svijeta i postavili nove lične rekorde, kako su i obećali prije odlaska. Savez ponovo ističe da naši reprezentativci u BiH nemaju ni minimum uslova i podrške za treninge i nastupe, dok njihova konkurencija ima sve-maksimalnu podršku svojih država, ledenu plohu tokom cjele godine”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano