24. Februara 2019.

Sparkasse Bank uručila opremu Gorskoj službi spašavanja Sarajevo

GSS

Direktor Sparkase Bank dd BiH Sanel Kusturica uručio je juče na Bjelašnici opremu za spašavanje Gorskoj službi spašavanja Sarajevo. Riječ je o vrijednoj opremi namijenjenoj za spašavanje života na vodi i na brzim vodama.

„Gorska služba spašavanja stanica Sarajevo, pored svoje izuzetno humane ali moram reći i hrabre misije u spašavanju ljudskih života se često odaziva akcijama koje se organizuju u lokalnoj zajednici. Iako je riječ o neprofitnoj organizaciji, čiji su članovi volonterke i volonteri, njihov rad i njihove aktivnosti su od velike važnosti za sve nas. Upravo zato, izuzetno mi je zadovoljstvo da smo na ovaj način mogli pomoći Gorskoj službi spašavanja i siguran sam da novi setovi opreme idu u prave ruke“, izjavio je Sanel Kusturica, direktor Sparkasse Bank dd BiH.

Napominjući da ovo nije prvi put da se Sparkasse Bank u BiH uključuje u podršku radu udruženja koja svoje aktivnosti usmjeravaju na dobrobit zajednice u kojoj djeluju, Dženadin Veladžić, predsjednik GSS izjavio je da je donacija stigla u pravo vrijeme.

„Raduje me da je Sparkasse Bank prepoznala značaj naše službe i potrebu za boljom spremnošću u segmentu spašavanja života na vodi, te podržala nabavku neophodne opreme u vrijednosti  od 6.000 KM.  Mogu zasigurno reći da će tim Gorske službe spašavanja sa ovom opremom biti kvalitetnije pripremljen za podršku lokanoj zajednici u vanrednim situacijama“, izjavio je Veladžić.

Dio uposlenika  Sparkasse banke imao je priliku juče posjetiti i centar GSS na Bjelašnici, te se upoznati sa aktivnostima ove službe u proteklom periodu, ali i vidjeti kako izgleda jedan dan obuke članova službe spašavanja.

S. R.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano