24. Aprila 2019.

Specijalci uhapsili nekoliko demonstranata u Banjaluci

bl

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka večeras su lišili slobode više lica, zbog činjenja prekršaja iz zakonu o javnom redu i miru, javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, a postoje osnovana sumnja da su izvršena i određena krivična djela.

Ističu da se organizator javnog skupa „Pravda za Davida“, nije pridržavao obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, te prijavljeni javni skup nije održao u skladu sa prijavom, na Trgu Krajine, u vremenu od 18 do 20 sati, već u pokretu.

“Organizator skupa nije ispoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu je na više lokacija od strane učesnika javnog okupljanja izvršeno više prekršaja, a postoje osnovana sumnja da su izvršena i određena krivična djela”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banja Luka.

Učesnici skupa prekinuli su, kako se dodaje, i prethodno zakazan koncert estradnog umjetnika Harisa Džinovića, na parking prostoru „Kraša“, na način što su galamom, vikom, vrijeđanjem  te oštećenjem bine i postavljene opreme, onemogućili izvođenje predviđenog programa.

Policijski službenici rade na pronalasku i lišenju slobode i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih djela.

Davor Dragičević nije lišen slobode, dodaju iz policije.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano