21. Marta 2019.

Spektakl ispod Starog mosta: Dino Merlin, nakon 18 godina, nastupa u Mostaru

ova

Nakon 18 godina, pjevač Dino Merlin dolazi u Mostar, gdje će 11. avgusta, ispod Starog mosta, održati koncert u sklopu kulturno-turističke manifestacije “Mostarsko ljeto”, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Mostaru.

Karte za koncert u pretprodaji su od 25. juna i moći će se kupiti po cijeni od 20 maraka, a od 1. avgusta cijena karte je 30 maraka.

Ministarstvo obrazovanja,nauke, kulture i sporta i Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoline Hercegovačko-neretvanskog kantona generalni su pokrovitelji koncerta, a Agencija Stage Art zadužena je za organizaciju i cijelu produkciju događaja.

Vlasnik Stage Arta Elmir Rekić novinarima je kazao kako je Dino Merlin velika muzička zvijezda Balkana, te da o njemu ne treba puno govoriti, jer je on o sebi sve rekao kroz svoje koncerte.

Istakao je kako su pripreme za koncert odavno u toku, te kako ova agencija u tehničkom i organizacionom smislu želi pokazati svu ozbiljnost pristupa ovom projekat.

“Mostar je otvorio svoja vrata Merlinu, a on će sigurno Mostaru uzvratiti na najbolji način”, kazao je Rekić, napomenuvši kako je pet do šest  hiljada optimalan broj posjetilaca na prostoru ispod Starog mosta, te kako će ako to bude neophodno koncert biti ponovljen.

Kantonalni ministar Rašid Hadžović izrazio je zadovoljstvo najavljenim koncertom Dine Merlina, ocijenivši da će to biti veličanstveni spektakl.

“Mi smo zajedno s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoline prepoznali jedan ovakav događaj i nadam se da će taj dan Mostar biti centar regije, a pored aspekta kulture i turistička atrakcija”, dodao je Hadžović.

Senad Suljić, direktor Centra za kulturu Mostar, jednog od organizatora manifestacije “Mostarsko ljeto”, kazao je kako je koncert Dine Merlina izuzetan događaj, koji će obilježiti ovogodišnju manifestaciju.

Cjelokupni program “Mostarskog ljeta” b će predstavljen sljedeće sedmice na konferenciji za novinare, najavio je Suljić.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano