21. Aprila 2019.

SPKD Prosvjeta: Književni konkurs za Festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti"

prosvjeta

SPKD Prosvjeta, Mostar raspisuje književni konkurs za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki. Konkurs će biti otvoren do 16.11.2018. godine.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca, koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti.

Na književnom konkursu mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara, a organizatori izražavaju nadu da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija ohrabriti učenike na učešće u što većem broju.

Najbolji radovi pristigli na konkurs bit će nagrađeni, a učesnici će imati priliku učestvovati na festivalu ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’. Dodjela nagrada najboljima održat će se na finalnoj večeri festivala.

Projekat ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti” ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i edukovati ih o toj društvenoj pošasti.

Način prijave na konkurs:

Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 16.11.2018. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar,
Maršala Tita 178,
88000 Mostar
Bosna I Hercegovina

ili putem e-maila na: prosvjetamo@gmail.com

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano