21. Februara 2019.

Split: Ultra Evrope prošla prilično mirno

ide

Još jedna mirna Ultra Evrope noć je iza Splita i službi koje nisu imale ozbiljnijeg posla – policija je privela ukupno 76 osoba, a gradske službe su, kao i nakon prvog dana festivala, očistile područje oko Poljuda, tako da ujutro slučajni prolaznik nije imao utisak da se tu održavao svjetski party.

Kako su u nedelju ujutro izvijestili iz splitske policije, prije, za vrijeme i nakon održavanja drugog dana festivala Ultra Evrope 2018 na stadionu Poljud, kao i prvoga dana, nisu zabilježeni značajniji bezbjedonosni događaji u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, povređivanju učesnika festivala, niti oštećenja imovine.

“Privedeno je ukupno 76 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a zbog krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama bitće prijavljene tri osobe”, kratko je izvijestila Sanja Nazlić iz splitske policije, koju prenosi Hina.

Ni pripadnici splitske Javne vatrogasne jedinice nisu u subotu navečer imali posla, iako ih je na terenu bilo kao i noć ranije – 17 gasilaca s četiri vozila, baš kao ni pet timova Hitne medicinske pomoći, koji su imali uobičajenog posla oko alkoholizsanosti partijanera. Sve u svemu, i druga noć Ultra Evope festivala prošla je izuzetno mirno.

Radnici gradske Čistoće očistili su i oprali svaki, pa i najmanji kutak Poljuda, pa je jutros u 7 sati, samo dva sata nakon završene druge večeri, sve bilo čisto kao da se tu nije ni održavala Ultra.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano