24. Marta 2019.

Srbiji isporučen i šesti ruski MIG- 29

MIG29

Rusija je u četvrtak isporučila Srbiji šesti vojni lovac MIG-29, koji je poslije opšteg remonta transportnim avionom dopremljen na vojni aerodrom Batajnica, objavio je ruski portal Sputnjik.

Srbija je, u okviru vojno-tehničke saradnje s Ruskom Federacijom, dobila šest lovaca MIG – 29, a avion koji je od četvrtka u sustavu srpskog Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane (RV i PVO) prethodno je potpuno preuređen  u 121. Avioremontom zavodu u Rusiji, navodi Sputnjik.

Dogovor o paketu donacije naoružanja i vojne opreme Rusije Srbiji objavljen je u decembru 2016. godine, a modernizaciju poklonjenih aviona Srbija će platiti između 180 i 230 miliona eura.

Kako je u decembru 2016. godine saopštio tadašnji premijer Aleksandar Vučić, Srbiju bi kupovina tih aviona koštala oko 600 miliona eura.

U aprilu je beogradska štampa objavila kako će Rusija pomoći Srbiji da upotpuni započetu modernizaciju ratnog vazduhoplovstva i oružanih snaga u cjelosti, te da će nakon prošlogodišnje donacije šest MIG-ova 29, ti avioni biti opremljeni i navođenim raketama „vazduh-vazduh“, prenosi Hina.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano