27. Maja 2019.

Srušio se iranski vojni teretni avion, 15 poginulih

Iran-plane-crash2

Teretni vojni avion Boeing 707 srušio se u ponedeljak po lošem vremenu zapadno od iranske prijestolnice, a 15 od 16 ljudi u njemu je poginulo, saopštila je iranska vojska.

Inženjer leta je preživio pad i prebačen je u bolnicu, navodi vojska u saopštenju, koje je prenijela novinska agencija Fars.

Avion se srušio u blizini aerodroma Fath, kod mjesta Karaj u centralnoj Iranskoj pokrajini Alborz.

“Teretni avion Boeing 707 koji je prevozio meso iz Biškeka u Kirgistanu danas je prinudno sletio na aerodrom Fath. Inženjer leta je povrijeđen i prebačen je u bolnicu. Avion je skrenuo s piste tokom slijetanja kada ga je zahvatila vatra i udario je u zid na kraju piste”, saopštila je vojska.

Vojno saopštenje uslijedilo je nakon izvjesne konfuzije oko toga u čijem je vlasništvu avion. Portparol iranske civilne avijacije ranije je tokom dana izjavio državnoj televiziji da je avion pripadao Kirgistanu, dok je glasnogovornica kirgistanskog aerodroma Manas kazala da je avion pripadao iranskoj aviokompaniji Payam Air.

Državna televizija javila je da su spasilački timovi poslati u regiju, između aerodroma Fath i Payam. Prikazala je snimak avionske olupine u plamenu i stup gustog crnog dima, kako se uzdiže iznad mjesta nesreće, prenosi Reuters.

(Fena)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano