23. Maja 2019.

Stigao je "Nocturno", novi album Crvene jabuke

Crvena-jabuka-Nocturno

Od danas je u prodaji novi studijski album “Nocturno”, a njegov izlazak razveseliće mnogobrojne obožavaoce grupe Crvena jabuka. Album koji je posljednjih mjeseci nastajao na relaciji Zagreb – Ivanić Grad – Sarajevo – Požega – Split, ali i u pauzi brojnih koncerata koje je ova grupa održala na čak tri kontinenta, najavljen je odličnim hitovima “Čuj to” i aktualnim “Berlin”.

“Pjesma “Berlin” napisana je još davne 1994. godine. Zanimljivo je da sam te godine napisao i “Čardak”, koju je kasnije otpjevao Halid Bešlić, a ako ova pjesma krene stopama “Čardaka”, bit ćemo više nego zadovoljni”, rekao je za vrijeme snimanja Mirko Šenkovski Geronimo, autor većine pjesama na albumu.

Uz njega, jaku autorsku ekipu čine Miroslav Pilj, Dino Muharemović, autor pjesme “Meni više ništa ne treba”, Tomislav Mrduljaš, autor pjesme “Još ljubav postoji” te Dragomir Herendić Dragianni, koji uz Šenkovskog potpisuje i produkciju albuma.

Album “Nocturno” je dvadeseti album jednog od najdugovječnijih i diskografski najaktivnijih pop rock bendova u regiji, koji uz vrhunsku produkciju nudi moderan zvuk Crvene jabuke i čvrste gitarske rifove začinjene prepoznatljivim Žerinim vokalom. Na albumu se nalazi petnaest novih pjesama, a naslovna “Nocturno” s kojom počinje i završava novi album, snimljena je u dvije verzije, akustičnoj i električnoj. Svojim baladama poput naslovne pjesme, kao i “Pjesma o tebi” i “Još ljubav postoji” neće iznevjeriti romantične duše, a u pjesmama “Grade moj” i “Wilsonovo” ponovo nas vodi kroz sarajevske ulice.

D. V.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano