19. Januara 2019.

Stopostotna profesionalka

pr greta gerwig

Do sada je Greta Gerwig (34), rođena u Sacramantu, glumica, autor, rediteljka uradila sve kako treba: Njen film „Lady Bird“, za koji je napravila i scenario, preplavljen je nagradama, upravo se vode razgovori oko kandidature ovog filma za Oscara, a kod filmskih kritičara zabilježila je jedan rekord.

Tragikomedija o odrastanju jedne djevojčice iz Sacramenta, kratko nakon premijere bio je film o kome se najviše pričalo, sa 100 posto pozitivnih ocjena. Ovakav rezultat do sada je zabilježio samo crtani blockbuster „Toy Story 2“.

Gerwig, koje je kao glumica i djevojka za sve, kod Independent produkcije izučila svoj zanat, povodom toga je izjavila kako je i sama iznenađena pozitivnom rezonancijom.

Kod snimanja, svi članovi tima su morali nositi istaknuto vlastito ime, postigla je pozitvnu atmosferu, pisala je planove snimanja, i zabranila telefone na setu. Ovakve mjere nisu bile krivac njene profesionalnosti. Ona je, pri tome, imala i jednu posebni odgovornost, kao jedna od rijetkih žena svog zanata, o čemu je rekla: „ Ako ne znam šta hoću, ako sam nepripremljena, ili ništa ne dajem od sebe, tada će za sljedeću ženu u ovom poslu biti još teže“.

(izvor:spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano