20. Maja 2019.

Studenti Ekonomskih fakulteta u Mostaru održali info dane na svojim fakultetima

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u srijedu je održan prvi, a juče na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i drugi Info dan, na kojima su studenti tih fakulteta koji učestvuju u takmičenju u izradi marketing kampanja finansiranoj od strane Evropske Unije, svoje kolege i sve posjetioce upoznali sa kampanjom, porukama i svrhom iste, prezentirali rezultate njihovih istraživanja o  neformalnom obrazovanju, te upoznali svoje kolege s nekim od prilika koje im se nude.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju realizuju ovi studenti u okviru kampanje „Ja BiH upalio svjetlo, a ti?“.

Podsjećamo, juče su na svojim zvaničnim stranicama postavili novi video snimljen u sklopu kampanje. Radi se o Vanrednim vijestima, u kojima nam se ponovno javila njihova voditeljica koja je saopštila kako je u javnost procurila informacija da su svi radnici zaposleni na nezakonit način u BiH dali ostavke.

Ovim Vanrednim vijestima, studenti su željeli aktualizovati probleme ovakvog zapošljavanja u BiH, te ovaj veoma ozbiljan problem u kojem vide svojevrsnu kočnicu za napredak svoje zemlje, javnosti prezentirati na duhovit i potpuno drugačiji način. Iza smijeha koji nam ovaj video donosi, stoji ozbiljna poruka koja se ogleda u tome da, zapošljavanje preko „štele“ jeste ozbiljan problem našeg društva i da se protiv istog treba boriti. Na koji način, studenti nam namjeravaju otkriti u narednim video porukama.
Do tada poručuju mladim osobama sljedeće „Zaboravi štelu, pokaži se na djelu!“.

Video pogledajte u prilogu.

https://www.youtube.com/watch?v=0KIow7rMxzs&feature=youtu.be

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano