21. Februara 2019.

Studenti odabrali: Najbolji kolač Amine Halilović

U Studentskom hotelu Mostar održana je prigodna sdvečanost, na kojoj su proglašeni pobjednici kulinarskog takmičenja „Make a Cake“.

Predstavnici Srednje ugostiteljsko-turističke škole i Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ uručili su tri nagrade pobjednicima ovog jedinstvenog takmičenja.

Contact Travel d.o.o. Mostar, koji rukovodi radom Studentskog hotela, prije dva mjeseca raspisao je javni poziv za originalni recept kolača, na koji se prijavio veliki broj zainteresovanih takmičara. Krajnji cilj, kako su kazali organizatori, bio je odabrati najbolji recept koji će biti uvršten u ponudu Studentskog hotela i na meni studentskih obroka. Ocjenjivački žiri bili su sami studenti koji koriste usluge hotela. U proteklih mjesec dana oni su ocjenjivali 11 originalnih recepata i 11 takmičara, odnosno takmičarskih timova. Recepti i takmičenje praćeno je i putem društvenih mreža, gdje je zabilježeno na desetine hiljada pregleda i komentara.

Za najbolji kolač odabrali su čokoladni kolač Amine Halilović. Drugu nagradu osvojila je Olja Bernardić, dok je treća nagrada dodijeljena Ifeti Ćuković i Tajmi Hebibović.

Direkotr Contact Travela i Studentskog Džafer Alić kazao je kako im je cilj bio da Studentskom hotelu i gradu Mostaru pruže novi sadržaj.

„Mislim da nismo dovoljno informisani šta sve imamo u gradu. Naša kuhinja  je jedna od najvećih i najbolje opremljenih u Mostaru i smatrali smo da nije dovoljno to što svaki dan kuhamo obroke za studente i naše goste. Ovo je jedan od načina da naše mogućnosti i vaše sposobnosti i kreativnost zajedno istaknemo i prikažemo javnosti kao nove vrijednosti“, kazao je na svečanom proglašenju pobjednika direktor Alić.

Podsjetio je da državne institucije ne ulažu previše na poboljšanje studentskog standarda, ali i da niko ne brani ni studentima ni menadžmentu Studenskih hotela da sami podižu te standarde.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano