26. Maja 2019.

Studenti Studija turizma razvijaju ideje za unaprjeđenje turističke ponude BiH

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u četvrtak će se održati takmičenje u biznis planiranju, prve generacije studenata Studija turizma.

Studenti biznis planove kreiraju pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić u sklopu predmeta “Menadžment u turizmu“, s ciljem sticanja znanja i sposobnosti iz oblasti menadžmenta.

Na takmičenju studenti će imati priliku predstaviti svoje biznis ideje,  na kojima su radili proteklih mjeseci, te prijedloge za unaprjeđenje turističke ponude Bosne i Hercegovine.

„Studij turizma pokrenut je ove godine, kao rezultat prepoznavaja turizma kao značajne privredne grane u Bosni I Hercegovini, a u cilju usklađivanja obrazovnog sistema sa tržištem rada. Već prva generacija studenata pokazala je izuzetnu zainteresovanost za praktično djelovanje, te u saradnji s nastavnim osobljem aktivno rade na primjeni teoretskih znanja u praksi, što će dodatno doprinijeti profiliranju sposobnih kadrova koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu, tako i u budućnosti“, ističe voditeljica Studija turizma, doc.dr. Irma Dedić.

„Obzirom da je manifestacija takmičarskog karaktera, studente će ocjenjivati eminentni stručnjaci iz različitih oblasti, koji će svojim kritikama i preporukama studentima pomoći u daljem razvoju njihovih biznis projekata. Komisiju za ocjenjivanje čine: Ivan Dodig (turizmolog, turistički novinar i bloger), Josipa Terzić Rezić (Agencija Apriori), Adi Đukić (Agencija Web Studio), Edin Džiho (Contact Travel d.o.o. Mostar), Dženan Sarić (Fondacija Mozaik), te Avdo Halilović (Fondacija Mozaik)“, dodaje se u saopštenju.

Sve aktivnosti studenata novoosnovanog studija, kao i sve dodatne aktivnosti promocije Bosne i Hercegovine, možete pratiti na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu:

https://www.facebook.com/studij.turizma/

https://www.instagram.com/studij_turizma/

(NovaSloboda.ba)

 

 

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano