25. Aprila 2018.

Subota je trebala biti dan radosti, a pretvorila se u neviđenu tragediju i golemu tugu

Subota je trebala biti dan radosti, upoznavanje s nečim novim i nedoživljenim, ali se let pretvorio u tragediju kakvu Mostar ne pamti, rekao je na početku komemoracije Ivanu Karačiću, Muhamedu Sipoviću, bratu i sestri Luki  i Lani Lovrić i Armanu Hadžiomerović, koji su tragično izgubili živote u padu aviona, gradonačlnik Mostara Ljubo Bešlić.

“Koje riječi naći da se oprostim od vas. Dragi naši anđeli, grad je obavijen neviđenom tugom, grad je zanijemio. Vjerujem da ste otišli u neki bolji svijet i molim Boga da vam podari vječni mir. Stoga, danas neću reći zbogom, već doviđenja, a svih vas vječno ćemo se sjećati”, kazao je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Prigodnim riječima, od stradalih se oprostio i Jurica Kolobarić, predsjednik Aero kluba Mostar, uz riječi sa Mostar grad avijacije, gdje su se proizvodili avioni, ne pamti ovakvu nesreću.

“Prema vratima raja, naš Ivan je poveo naše male anđelčiće”, rekao je Kolobarić.

Ispred učenika i nastavnika Osnovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević”, koju su pohađali brat i sestra Luka i Lana Lovrić, riječi oproštaja izgovorio je učenik Josip Kolobara.

“Otišla su naša dva ponosa, dva tića. Slomljeno je hiljadu srca. Ne mogu reći zbogom, već doviđenja do novog susreta”, rekao je Kolobara.

Direktor Osnovne škole “Zalik” Džemal Juklo,  koju je pohađao osmogodišnji Arman Hadžiomerović, kazao je da je žal za odlaskom Armana neizreciva.

“Otišao je naš Princ, naš Arman, koji je mamio osmijehe. Bio je sjajan glumac, maneken i buduća Veležova zvijezda “, kazao je Juklo.

Dirljive riječi rastanka od Ivana Karačića, humaniste kakav se rijetko rađa, uputila je i Aida Kajan ispred Udruženja Naša djeca i Kuća na pola puta.

(Novasloboda.ba)

 

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano