24. Februara 2019.

Šukalo: Kada opozicija dođe na vlast biće uhapšeno 100 političara, tužilaca, sudija i tajkuna

opozicija_rs

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a danas su izrazili nezadovoljstvo, jer na dnevni red nisu uvrštena dva zakona, koje je predložio neformalni Poslanički antikoruptivni klub (PAK) u Narodnoj skupštini RS-a.

U pitanju su izmjene i dopune zakona o javnim tužilaštvima i o krivičnom postupku u RS, a poslanik Adam Šukalo, koji djeluje u okviru Kluba PDP-a, tvrdi da je sramna odluka vlasti da se ne raspravlja o ovim zakonoma, koji predviđaju utvrđivanje tužilačke odgovornosti u vršenju službene dužnosti.

Podsjetio je da po sadašnjim zakonskim odredbama glavni tužilac, njegov zamjenik i svi tužioci u RS ne mogu biti krivično gonjeni ili odgovarati u građanskom postupku.

“Voljom režima nije dozvoljeno da se konačno u parlamentu RS otpakuje priča o kriminalu tužilaca u pravosudnim institucijama u RS. Na taj način je vladajuća koalicija potvrdila spregu između režima i tužilaca, te tajkuna koji finansiraju i jedne i druge”, ustvrdio je Šukalo na konferenciji za novinare.

Kada opozicija dođe na vlast, naveo je, biće prvo usvojena ova dva zakona.

“Tada će u roku od godinu dana biti uhapšeno i procesuirano 100 političara-kriminalaca, tužilaca, sudija i tajkuna, koji su RS opljačkali za više milijardi KM”, ustvrdio je on.

Prethodno su opozicionari tražili da se u parlamentu RS-a pojavi premijerka Željka Cvijanović, kako bi odgovarala na pitanja poslanika.

Tvrde da je njen izostanak sa zasjedanja neodgovoran, dok je predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović dodao da se Cvijanović zbog spriječenosti danas neće pojaviti, te da će umjesto nje na pitanja odgovarati resorni ministri.

U parlamentu je usvojen dnevni red ovog zasjedanja, a SNSD nije predložio razmatranje prijedloga zakona o javnosti rada neprofitnih organizacija.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano