24. Februara 2019.

Sunčano i toplo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Bugojno 12, Ivan Sedlo, Sokolac 14, Jajce, Livno, Sarajevo 15, Srebrenica, Zenica 17, Banja Luka, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 18, Doboj, Grude 20, Stolac, Trebinje 22, Gradačac, Mostar 23 stepena.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme.

Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Dnevne temperature od 28 do 34 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su povoljne.

Stabilno vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene.

Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne pretjerivati sa aktivnostima u drugom dijelu dana.

—–

BIHAMK

Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u centralnim krajevima naše zemlje, magla jutros mjestimično smanjuje vidljivost. Zbog očekivanog pojačanog prometa vozila tokom dana, savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, Ban Brdo i vijadukt Bojnik. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na deminiranju terena  aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima Izačić na izlazu i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju pojačan je promet vozila, ali se ne čeka duže od 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore. Danas od 14 do 15 sati, zbog građevinskog miniranja na gradilištu ovog graničnog prelaza, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano