19. Januara 2019.

Sunčano u Hercegovini, u Bosni oblačno

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jutros je u Bosni bilo magle i niske oblačnosti. U Hercegovini, na zapadu i na planinama sunčano vrijeme.

Temperature vazduha u 07 sati: Livno -5 stepeni, Bugojno -3, Jajce i Sarajevo -1, Bihać, Sanski Most i Zenica 0, Ivan Sedlo, Kupres i Tuzla 1, Bjelašnica i Gradačac 2, Mostar 3, Neum 8 stepeni.

Danas u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno sunčano vrijeme. U ostalim područjima Bosne, u nizinama će preovladavati magla ili niska oblačnost, a u višim područjima sunčano uz malu oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.

—–

Biometeorološka prognoza

Slično kao i proteklih dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja.

Kod hroničnih bolesnika mogući su problemi usljed povećanog zagađenja vazduha u gradovima, izraženije u centralnoj i istočnoj Bosni, stoga je preporučljivo redukovati kretanje ili iskoristiti dan za boravak na planinama, saopšteno je izFederalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

—–

BIHAMK

Saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu

Saobraćaj se ovog jutra odvija po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu, uz gustu maglu koja na području sjeverozapadne, centralne i dijelom istočne Bosne, te na dijelovima Sarajevskog kantona znatno usporava saobraćanje. Vozačima skrećemo pažnju i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putevima, te napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila. Na jugu naše zemlje uslovi za vožnju su povoljni i vozi se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče (Želeća), M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Prema informacija prikupljenim od Granične policije graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano