21. Februara 2019.

Sunčano uz umjereno oblačno

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac 8 stepeni, Bugojno 11, Ivan Sedlo 12, Jajce i Sarajevo 13, Bihać, Sanski Most i Tuzla 14, Banja Luka, Prijedor i Srebrenica 15, Bijeljina i Zvornik 16, Stolac 17, Trebinje 18, Gradačac 19, Mostar 20 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malo do umjereno oblačno. U jutarnjim satima, a i prije podne sa maglom po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

——

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza je povoljna.

Svježije jutro ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti.

Nešto više opreza neophodno je u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično izraženijeg osjećaja sparine.

—–

BIHAMK

Oprez zbog magle i sitnih odrona

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove i u višim predjelima. Izdvajamo doline rijeka Lašve, Save i Drine. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odorni zemlje ili kamenja.  Svim učesnicima u saobraćaju savjetujemo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano