19. Juna 2019.

Sušić: Došli smo da uzmemo tri boda

Bh reprezentativci večeras će u Cardiffu odigrati svoju drugu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Velsa.

Tim povodom, sinoć je na stadionu Cardiff City FC održana press konferencija, a predstavnicima medija su se obratili Safet Sušić i Asmir Begović.:

„Pomirili smo se sa činjenicom da neće biti Spahića, ali možemo sastaviti dobru ekipu. U odbrani će igrati Šunjić i Hadžić. Želio bih poručiti selektoru Velsa da smo mi ekipa koja igra fudbal i da smo došli da na jedan lijep i sportski način uzmemo tri boda“, rekao je Sušić.

Na pitanje o Garethu Baleu, Sušić je rekao da ga cijeni i da je odličan igrač.,

„Od njega će nam dolaziti najveća opasnost. Neće biti slobodan, ali nikoga neću žrtvovati da trči za njim devedeset minuta“, kazao je Sušić.

Reprezentativni golman Begović je izjavio da je utakmica sa Kiprom prošlost.

„Moramo se okrenuti ovoj i pokušati ublažiti razočarenje. Uvijek je teško igrati u gostima. Moramo pokriti sve igrače, ne samo Baleu. Ne smijemo im ostaviti previše prostora. Borićemo se i ja vjerujem u naš kvalitet“, rekao je Begović.

Naši najbolji reprezentativci sinoć su na stadionu u Cardiffu odradili posljednji trening, na kome je, i pored kiše i tmurnog vremena, vladala vedra atmosfera, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano