23. Maja 2019.

Sve spremno za turnir u boksu za mlade

Na 14. po redu Međunarodnog turnira u boksu za mlade Mostar 2018., koji će se održati od 25. do 27. maja, učestvovaće 80.tak boksera, mladih reprezentativaca Mađarske, Italije, Rusije, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine,

“Prije nekoliko godina, dotadašnji termin ‘juniori’ u boksu je zamijenjen terminom ‘mladi’. Ovo objašnjavam da ne bi bilo zabune – dakle, učesnici turnira su bokseri od 17 i 18 godina (godišta 2000. i 2001.), koji će vrlo brzo postati i seniorski reprezentativci svojih zemalja”, kazao je na press konferenciji održanoj u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara uoči turnira direktor bokserskog kluba Mostar Hamid Šemić.

Šemić je podsjetio i na činjenicu da je, uprkos višegodišnjoj pauzi u održavanju, Evropska bokserska konfederacija mostarski turnir uvrstila na službeni kalendar.

“U boksu, ako nisi na takvom kalendaru, ozbiljne reprezentacije se ne odazivaju. Zato mi stalno ističemo EUBC, i zbog toga su se odazvale neke od najkvalitetnijih i najtrofejnijih evropskih reprezentacija”, kazao je.

“Sve navedeno je razlog više da ispratimo momke koji dođu na turnir, u želji da oni što kvalitetnije odboksaju svoje mečeve narednih dana”, pozvao je Mostarce i Mostarke u dvoranu Sjevernog logora predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić.

Ulaz na sve mečeve je slobodan. Tako je odlučio organizator, Bokserski klub Mostar, kako bi zajedno sa zaljubljenicima u sport i svojim sugrađanima, proslavio vraćanje turnira na sportsku scenu grada, nakon višegodišnje pauze.

Reprezentacije u Mostar počinju pristizati već u četvrtak, 24. maja. Prvi mečevi, četvrtfinalni, zakazani su za petak, 25. maja, u 18 sati, nakon svečanog otvaranja turnira.

Polufinalne borbe na rasporedu su u subotu, takođe od 18 sati, a finale počinje u nedelju, 27. 05., u 11 sati.

Turnir se održava u velikoj dvorani USRC-a “Mithad Hujdur Hujka” (Sjeverni logor).

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano