19. Juna 2019.

Tači: Nećemo dozvoliti da Srbija uslovljava dijalog

1114559158

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da Priština neće dozvoliti Srbiji da uslovljava dijalog, da je Kosovo imalo pravo da uvede takse za uvoz srpske robe, ali da ne trebaju biti previše rigorozna u kvarenju odnosa sa SAD.

Tači je u intervjuu za Top Channel rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume i standarde za viznu liberalizaciju, ali da dok su na snazi takse od 100 posto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine neće biti vizne liberalizacije.

“Sada je odluka na Evropskoj uniji i što više oni kasne, nepravda je još veća za narod Kosova. Jedna stvar je sigurna, da sa taksom na snazi neće biti viza (vizne liberalizacije)”, rekao je Tači.

On je kazao da se taksama nanosi ekonomska šteta od nekoliko miliona eura, ali je povećano krijumčarenje srpske robe na sjeveru Kosova.

“Srpska roba se unosi na Kosovo bez obzira na taksu, pošto se radi o ponovnom pakovanju srpskih proizvoda, bilo u Crnoj Gori, bilo u Makedoniji”, kazao je Tači.

Prema njegovim riječima, ne postoji cijena i razlog zbog kojeg bi Kosovo ugrozilo partnerstvo sa SAD.

Dodao je da su SAD pomogle Kosovu da bude slobodno i nezavisno, i svaki savjet koji je došao iz SAD ispoštovali smo.

“I ovaj savjet, naravno, biće ispoštovan, možda će biti potrebno malo više vremena, ali što ranije završimo, to bolje”, rekao je Tači.

(Beta)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano