19. Juna 2019.

Taj čudesni svijet - Slike dana

Plesači na probi za predstavu „Trovatiara“ u pozorištu Yoyce u New Yorku. Plesna grupa „Les Ballets Trockadera de Monte Carlo“ je jedna čisto muška baletska grupa, koja parodira konvencije klasičnog baleta.

Skulptura umjetnika James Colomina stoji ispred policajaca u Toulouse u Francuskoj. Oni su tu stigli da nadziru demonstracije učenika i nastavnika protiv reformi školskog sistema u Francuskoj.

Na proslavi 60. godišnjice osnivanja autonomne oblasti Guangxi u Kini, plesači pokazuju svoje sposobnosti. Ova pokrajina se nalazi na granici sa Vijetnamom i predstavlja turističku atrakciju zbog živopisnih sela, kraških predjela i pirinčanih terasa.

Oko 1.000 ljudi obučenih kao Deda mrazevi učestvovali su u tradicionalnij trci, koja se organizuje u Postdamu u Njemačkoj. Oni po kategorijama moraju savladati staze duge između 2,5 i 10 kilometara.

Dario Benedeto, igrač Boca Juniorsa, napravio je grimasu iza leđa igrača Gonzalo Montiela igrača River Plate. Nakon prepirki i sporova koji su trajale sedmicama, ružnih incidenata među navijačima, te pravnih sporova, finale Copa Libertadores je na kraju odigrano u Madridu, a pobjednik je bila ekipa River Plate.

Chang e-4 je lansiran u Xichang Satelitskom centru u jugozapadnoj Kini. Sonda bi trebala da se spusti na tamnu stranu Mjseca i da tamo istražuje tlo i stijene.

Iznad brda Kirkjufell na Islandu bila je vidljiva polarna svjetlost. Brdo visoko 463 metra nalazi se na zapadnoj strani ovog ostrva i poznato je po spektakularnim pejsažima i polarnoj svjetlosti. Ovo brdo se ponekad korišteno za filmske kulise u filmovima „Game of Thrones“.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano