24. Juna 2019.

Taj šareni svijet – Slike dana

Na sjeveru Finske redovno se održava trka irvasa, pri čemu džokeji na skijama moraju savladati sniježnu stazu dugu hiljadu metara u što kraćem vremenu.

Održano je prvenstvo u ritmičkoj sportskoj gimnastici. Na „Grand Prix de Thiais“ nastupio je i tim iz Ukrajine, a na slici je jedna od učesnica njihovog tima.

U vrijeme održavanja sjednice Donjeg doma Britanskog parlamanta, sjednicu su u jednom momentu prekinuli aktivisti iz „Eytinction Rebellion“, koji su polugoli ušli u salu za sjednicu, noseći na svojim tijelima ispisanu poruku „Klima – Krise“, Kriza klime.

U Keniji su na obali jezera Kapnorak See u blato upala tri mladunčeta slona, i tu se bespomoćno batrgali, sve dok im nije pristigla pomoć.

Mlada dama, bijela medvjedica, koje je prije nekoliko mjeseci rođena u zoološkom vrtu u Berlinu konačno je dobila ime. Zove se Hertha. Naravno, kumovi su joj na poklon donijeli plavu loptu sa njenim imenom, a kako je javljeno, kumstvo i brigu o njoj je preuzeo fudbalski klub Hertha iz Berlina.

Kako izgledaju gradonačelnici brojnih gradova iz regiona Bratagne, u Francuskoj, tokom njihove konferencije u Saint Briecu, pokazuje slike u prilogu.

U Thailandskoj provinciji Chiang Mai došli su na originalnu ideju i od sijena, umjesto plastova, napravili ogromne figure King Konga. Naravno, atrakcija privlače posjetioce da baš tu naprave fotografije za uspomenu.

(web)

Smail Špago

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano