21. Maja 2019.

Takmičenje studenata u biznis planiranju

Ekonomski fakultet Univerfziteta Džemal Bijedić Mostar 1

Ekonomski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u saradnji s Asocijacijom studenata Ekonomskog fakulteta, organizuje takmičenje studenata u biznis planiranju, koje će se održati u utorak, 27.februara 12 sati, u prostorijama Fakulteta (Amfiteatar 2).

O ozbiljnosti i profesionalnosti takmičenja govori i činjenica da će ovoj manifestaciji prisustvovati mnogi eminentni ljudi iz oblasti preduzetništva i menadžmenta, zvaničnici iz kulturnog i javnog života, koji će ujedno vršiti i evaluaciju samih timova. Naime, 14 studentskih timova, pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, kreirali su biznis planove u sklopu predmeta “Osnovi poslovnog menadžmenta“, a isti imaju za cilj pružiti im priliku da izraze svoje vlastite ideje koncipirane na njima zamisliv način.

Od ove godine najavljen je i početak saradnja s Fondacijom Mozaik, koja je izrazila spremnost za pružanje podrške studentima u realizaciji njihovih ideja.

Ova već tradicionalna manifestacija koja se održava na Ekonomskom fakultetu dokaz je zalaganja nastavnog osoblja da kroz nastavni proces profiliraju sposobne kadrove koji će moći odgovoriti svim izazovima tržišta rada, kako u današnjem vremenu tako i u budućnosti.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano