23. Juna 2018.

Tradicionalnom iftaru na stadionu Sjevernom logoru prisustvovalo oko 700 postača

Medžlis Islamske zajednice Mostar sinoć je, povodu mubarek noći Lejletu-l-Kadr, na stadionu za mali fudbal u Sjevernom logoru, organizovao jedanaesti po redu zajednički iftar na otvorenom za sve građane Mostara. Iftaru je prisustvovalo  oko 700 osoba različite starosne dobi i društvenog statusa.

U obraćanju prisutnim vjernicima, glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić, govoreći o značaju mubarek noći i vrijednosti zajedničkog iftara, kazao je kako je u ovom vremenu veoma važno da vjernici budu blagi i milostivi jedni prema drugima.

„Ljepotu islama i ono što nas je ramazan naučio praštanju, saburu i razumijevanu pronosimo i izvan ramazana. Ako budemo svoj život posvetili na onaj način kako smo se u ramazanu posvetili tim vrijednostima, naš istinski Bajram na budućem svijetu bit će Dženet“, kazao je ef. Cikotić.

Na kraju se zahvalio Medžlisu IZ-e Mostar i muftiji mostarskom što su utemeljili, i ono što je još važnije dosljedno ustrajali na organizaciji zajedničkog iftara na otvorenom.

„Ovo je dokaz da možemo uspjeti kad imamo iskren nijet. U mnogim poslovima smo uspjeli zahvaljujući činjenici da smo bili jedinstveni u našim poslovima, našim ibadetima. Samo na taj način možemo savladati sve dunjalučke prepreke“, poručio je ef. Cikotić.

A. P.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano