21. Februara 2019.

Turska donirala tri autobusa "Mostar busu"

Udruženje opština Republike Turske doniralo je javnom preduzeću “Mostar bus” tri autobusa u vrijednosti od 300 hiljada maraka.

“Radi se o dva gradska autobusa i jednom minibusu, koji će već od ponedeljka biti pušteni u saobraćaj”, kazao je direktor “Mostar busa” Damir Marić prilikom primopredaje autobusa, koja je upriličena u petak u auto bazi ovoga preduzeća na Bišću polju u Mostaru.

Ocijenio je kako će ova donacija poboljšati sigurnost i kvalitetu saobraćajne usluge u Mostaru.

U ime građana Grada Mostara, turskom udruženju opština i turskom konzulatu, na vrijednoj donaciji, zahvalio je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

“Donacija će koristiti svim Mostarcima, ali i gradskom preduzeću da obavi sigurnu uslugu”, istakao je Bešlić, ukazavši pri tom na dobre odnose BiH i Republike Turske.

“Naša država se trudi unaprijedit odnose s BiH i uvijek će podržavati njen razvoj i stabilnost, kao i pozitivne odnose unutar te zemlje”,poručila je generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir.

Podsjetila je kako su turska udruženja i institucije dosad u BiH realizovali na hiljade projekata, i to od infrastrukturalnih ulaganja do kulturno umjetničkih manifestacija.

Po njenim riječima, Turska planira da i sljedeće godine realizuje projekte koji će unaprijediti kako kulturni život građana Mostara, tako i ekonomsku situaciju u tom gradu.

“Autobusi koji su poklonjeni predstavljaju simbol prijateljstva koje će spojiti narode Republike Turske i BiH” kazao je tajnik Udruženja opština Republike Turske Hayrettin Gungor, izrazivši nadu da će donacija pomoći unaprjeđenju odnosa dvije zemlje.

U toku je konkurs za izgradnju zajedničke auto baze javnoga preduzeća “Mostar bus”, za što je dio sredstava osigurao Grad Mostar, a dio bi trebao biti riješen putem donatora ili kreditnih sredstava.

Preduzeće trenutno djeluje na tri lokacije, a očekuju da će za četiri mjeseca preći na novu adresu.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano