26. Maja 2019.

Tužilaštvo BiH formiralo predmet i naložilo provjeru navoda o vrbovanju pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje oružja u BiH

tuzilastvobih35

U Tužilaštvu BiH forimiran je predmet koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će preduzeti hitne aktivnosti, kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

U okviru predmeta biće ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima, a o kojima tužilaštvo nije informisano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH.

Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić biće pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima tužilaštvu nije podnesena nikakva prijava, niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona.

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova krivičnih djela iz svoje nadležnosti a posebno krivičnih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano