21. Februara 2019.

Tužilaštvo BiH vrši provjere u vezi s Vasićevom objavom na Twitteru

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će izvršiti provjere u vezi s porukom Rajka Vasića, objavljenoj na društvenoj mreži Twitter, u kojoj je aktuelni član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (GO SNSD) i bivši sekretar ove stranke zaprijetio novim genocidom.

Kako mediji prenose, Vasić je, uoči obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici, na svom Twitter profilu napisao: “Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”, te još nekoliko poruka u kojima negira genocid i počinjene zločine.

“Tužilaštvo BiH izvršiće provjere povodom prijava u vezi objave Rajka Vasića na mreži Twitter, objavljene 10. jula ove godine”, stoji u odgovoru ove institucije na Fenino pitanje u vezi s ovim slučajem.

Vasićeva skandalozna i besprizorna poruka, u međuvremenu je izazvala burne reakcije u javnosti, a tim povodom u srijedu je reagovao i visoki predstavnik Valentin Inzko, nazivajući je gnusnom i uvredljivom i pozivajući nadležna pravosudna tijela na urgentnu reakciju.

Inzkov stav u vezi s ovim slučajem podržala je i Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini, u čijoj se Twitter objavi navodi „da se pridružuju OHR-u u osudi užasnog i anticivilizacijskog komentara o genocidu”.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano