17. Juna 2019.

Tužilaštvo BiH: Zaplijenjeno 900 kg marihuane, uhapšeno pet državljana Crne Gore

Postupajući pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa MUP-om RS PU Istočno Sarajevo, izvršili su presretanje i zaplijenu oko 900 kilograma opojne droge marihuana-skunk, koja je bila u kamionu crnogorskih registarskih oznaka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija je realizovana u ranim jutarnjim satima, kada su na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu, zaustavljena dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko motorno vozilo.

Pretresom zaustavljenih vozila, u jednom kamionu pronađena je velika količina opojne droge marihuana-“skunk”, upakovana u vise različitih paketa. Prema preliminarnim procjenama, radi se o količini od oko 900 kg opojne droge, što je najveća zapljena narkotika ikad realizovana na području BiH.

Opojna droga bila je namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, a zaplijenjena opojna droga na ilegalnom tržištu u BiH dostiže cijenu od više od  2 miliona KM, dok je njena cijena na ilegalnom tržištu u zemljama EU, višestruko veća.

Tokom akcije, slobode je lišeno 5 osumnjičenih osoba, državljana Crne Gore, koji će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičene osobe su pod istragom zbog krivičnih djela organizpvanog kriminala (čl.250 KZ BiH) i neovlaštenog prometa opojnih droga (čl. 195. KZ BiH).

Tokom akcije, ostvarena je izuzetna koordinacija i saradnja između Tužilaštva BiH i policijskih agencija koje su učestvovale u akciji.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano