21. Februara 2019.

U akciji „Granica“ zaplijenjeni droga, oružje, municija i veća suma novca

Uhapšen-80X80

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski pripadnici Policije Brčko Distrikta BiH, u saradnji s MUP-om RS i SIPA-om, realizuju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva „Granica“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na području Brčkog, Bijeljine i Šamca, realizuje se 13 pretresa u odnosu na 12 osumnjičenih osoba. Operacije se realizuju u saradnji sa kolegama iz Republike Austrije.

Istražilac Tužilaštva BiH nalazi se na terenu, gdje koordinira aktivnosti u vezi pretresa i privođenja osumnjičenih osoba.

Vrše se pretresi na 13 lokacija, a meta akcije je 12 osoba koje su pod istragom zbog organizpvanog kriminala, povezanog sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

Tokom pretresa, pronađeno je i zaplijenjeno više od 1 kilogram opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i municije, namjenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju krivičnijh djela, te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije, ostvarena je značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti davati više informacija niti detalja.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano